SPARANGHEL: Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare,zaharul si o chifla
Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare, zaharul si o chifla alba. Se probeaza cu furculita la fiert.Nu trebuie sa fie moi,sa se indoaie prea tare. Dupa ce sint fierti, se scurg, se indepartaza chifla,se pensuleaza cu putin ulei,si se pastreaza acoperiti.
Sos: Se amesteca bine laptele rece cu galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara (facultativ) Se pune untul la incins. Se adauga faina, si se invirte, cind incepe sa se umfle stingem cu laptele preparat inainte, si amestecam bine. Eu uitasem piperul, nucsoara nu am pus. Dupa ce incepe a fierbe, se ingroasa si trage 2-3 clocote scurte, se ia de pe foc, si se pastreaza acoperit.
Carnea: Toate ingredientele, in afara carnii, se amesteca si se pun intr-o punga incapatoare. Se adauga carnea feliata. Tinem inchisa gura pungii, si scuturam pina carnea e tapetata pe toate partile. (În timp ce facem aceasta operatie, punem ulei de floarea soarelui la incins.) Adaugam carnea, si o prajim bine pe ambele parti. Asa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.
Se serveste cald Pofta buna! Reteta Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios