Spanac cu ficat de pui

Spalam spanacul si il fierbem pt 5 minute. Dupa ce il stoarcem il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o ceasca de lapte dulce s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1/4 kg ficatei ele pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie decojita
  • ceasca de lapte
  • faina
  • 3 felii de lamaie

Mod de preparare

Spalam spanacul si il fierbem pt 5 minute. Dupa ce il stoarcem il tocam marunt.

Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o ceasca de lapte dulce si o lingurita de faina desfacuta in lapte.

Cand a scazut bine, se adauga 1/2 pahar de vin alb, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se scade la cuptor dupa ce s-au adaugat trei felii subtiri de lamaie.

Separat se clocotesc in apa ficateii de pasare, se scurg si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si putina sare. Cind ficateii s-au prajit, se intorc si se acopera cu restul de vin si o rosie decojita si taiata felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza, se acopera cratita si se fierb la foc mic, un sfert de ora.
In mijlocul spanacului punem ficateii

Alte preparate din spanac

Spaghete cu spanac

Ciorba spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide