Spanac cu carne de miel

Pentru spanac cu carne de miel ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 10 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 50 g
  • lamaie - 100 g
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru spanac cu carne de miel ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita, se raceste in apa rece, se taie bucati. Lamaia se spala; la jumatate se extrage sucul, iar cealalta se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de miel se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, apoi se scot separat. in 50 ml ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 500 ml apa clocotita si se fierb. Sosul se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga spanac si se mai fierb 5-8 minute. La final, se adauga sucul de lamaie.

Spanacul cu carne de miel se serveste cald, cu felii de lamaie.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors