Este o retete facuta in graba, seara dupa servici; cel mai bine se face in echipa (sotul si sotia) :)
Chiftele: Se pune painea la inmuiat, se stoarce bine si se amesteca foarte bine cu carnea. Se taie ceapa marunt, care se adauga peste carnea tocata, cartoful se da pe razatoare, usturoiul si morcovul. Peste compozitie, se pune 1 ou, alaturi de condimente (sare, piper negru macinat, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, patrunjel si marar).
Se amesteca bine compozitia, se incinge uleiul, incepi sa formezi chiftelutele cu mana si se pun la prajit. Spaghetele: Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente (1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).
Sos: Tocati marunt ceapa rosie si cubulete ardeiul.
Adaugati putin ulei de masline intr-un wok/tigaie si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati ardeiul rosu pana acestea se inmoaie. Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit. Adaugati o lingura de bulion, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt. Lasati aprox 10 minute. Apoi puneti pastele si mestecati. Mai lasati 10 minute si apoi adaugati sare si piper dupa gust. Pe deasupra razuiti putin cascaval.
Pofta buna! PS: Se serveste cu un vin alb demisesc Sauvignon blanc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post