Souvlaki de pui cu tzatziki si orez grecesc este o mancare delicioasa si simplu de pregatit.
Pieptul de pui se taie cubulete ca pentru frigarui.
Se prepara o marinata din: 2 catei de usturoi pisati, 1 ligura de ulei de masline extravirgin, 1 lingura zeama de lamaie, 1 ligurita oregano, sare si piper. Se pun la marinat cubuletele de piet de pui pentru cca 2 ore.
Sosul de tzaticki: se curata castravetele de coaja si se taie cubulete mici. Intr-un blender amestecam: iaurtul, ½ ligura de ulei de masline extravirgin, ½ lingura zeama de lamaie, 1 catel de usturoi pisat, mararul tocat marunt, sare dupa gust. Sosul astfel preparat se tine la frigider pana in momentul servirii.
Orez grecesc : Se pune la calit ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi, de asemenea, tocati marunt. Se dizolva cubul de knorr in cca 300 ml apa calda. Cand ceapa si usturoiul au capatat o culoare aurie se adauga orezeul spalat si apa calda in care s-a dizolvat cubul de knorr si frunza de menta. Se lasa sa fierba pana orezul este aprope scazut se ia de pe foc si se acopera.
Se scot bucatile de pui din marinata si se pun pe betisoare de frigarui. Frigaruile se rumenesc pe gratarul incins cca 5 min pe fiecare parte.
Souvlaki se serveste cu sos tzatziki si orez grecesc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post