Sote din ficat de porc

Pentru spanac cu carne de porc spanacul se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • faina - 30 g
  • ceapa - 200 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • rosii proaspete/conserva - 400g/200g
  • spanac - 500 g
  • lamaie - 100 g
  • apa - 500 ml
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru spanac cu carne de porc spanacul se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie. Pieptul de porc se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc. Usturoiul se curata, se taie marunt. Lamaia se spala; 50 g se taie rondele subtiri, iar la 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosii, pasta de tomate, piper, usturoi, sare, apa, spanac, carne si se fierb cca 20 minute. Se adauga suc de lamaie.

Spanacul cu carne de porc se serveste cald, cu rondele de lamaie deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala