Sote din ficat de porc

Pentru spanac cu carne de porc spanacul se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • faina - 30 g
  • ceapa - 200 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • rosii proaspete/conserva - 400g/200g
  • spanac - 500 g
  • lamaie - 100 g
  • apa - 500 ml
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru spanac cu carne de porc spanacul se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie. Pieptul de porc se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc. Usturoiul se curata, se taie marunt. Lamaia se spala; 50 g se taie rondele subtiri, iar la 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosii, pasta de tomate, piper, usturoi, sare, apa, spanac, carne si se fierb cca 20 minute. Se adauga suc de lamaie.

Spanacul cu carne de porc se serveste cald, cu rondele de lamaie deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors