Sote de pui cu sos de vin

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie. Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare, vegeta, cimbru, cateva boabe de piper, foaia de dafin, si se lasa la fiert 5-6 minute. Se toarna in tigaie si vinul, se scoate foaia de dafin si se pun din nou pulpele de pui. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana cand carnea devine frageda si bine facuta.

Carnea de pui impreuna cu vinul, vor forma un sos consistent si foarte gustos!


La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt. Se serveste fierbinte!

French taste! Bon appetit! Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide