Sote de pui

Puiul desfacut in bucati, se sareaza, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura unt si 2 linguri ulei fierbinte intr-un vas cu capac, care se pune la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Puiul desfacut in bucati, se sareaza, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura unt si 2 linguri ulei fierbinte intr-un vas cu capac, care se pune la cuptor. Se lasa acolo sa se rumeneasca uniform. Dupa ce s-au rumenit iar carnea s-a fragezit, se scoate din vas si se pune pe un platou. In sosul ramas se toarna vinul, 1 lingura unt si se lasa la fiert pana ce scade vinul la jumatate. Se toarna apoi sosul peste pui.


Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau piure si presarat cu patrunjel verde tocat marunt.

Alte retete:

Tocanita de pui

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post