Sote de porumbei

Porumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de intestine, se spala si se t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2—3 porumbei
  • 2 linguri unt
  • 1 cana de supa
  • 150 g ciuperci
  • 150 g jambon
  • 4 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Porumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de intestine, se spala si se taie bucati. Se sareaza putin si se lasa sa stea asa citeva minute. Se auresc in unt si se fierb cu o cana de supa de zarzavat ca sa se fragezeasca. Se scot pe o farfurie cind sint gata, iar in sosul ramas se pun cepele tocate marunt si ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Cind ceapa a devenit sticloasa, se adauga jambonul taiat felii groase, se mai Pune apa calda si se fierbe acoperit, o jumatate de ora. Se pun pe rind in sos: bulionul desfacut in apa rece, boiaua de ardei, sarea necesara si piper boabe. Se adauga apoi bucatile de carne, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc moale un sfert de ora.

Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta.
Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide