Sote de ficat cu ceapa si rosti

Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • un paharut de coniac
  • niste piper proaspat
  • o ceapa sanatoasa
  • o lingura de ulei
  • un ou
  • o lingura de faina
  • putina sare si putin pipe
  • o lingurita de patrunjel tocat

Mod de preparare

Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput:

Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas si se lasa la hodina un sfert de ceas, cu un paharut de coniac din cel bun si niste piper proaspat rasnit. O ceapa sanatoasa si maricica se curata de coaja si se taie-n bucati nu mici, ci maricele. Se pun si ficatul si ceapa in aceeasi tigaie, cu o lingura de ulei. Tigaia se pune pe foc mic si se tine acolo mai bine de un sfert de ceasa, sa lase ceapa dulceturile din ea, sa se inmoaie si sa faca sos bun in jurul ficatului. Sare puteti adauga la final, si, sa va spun drept, puteti pune si o ceasca de apa calda peste ficat dupa ce s-a inmuiat ceapa nitel.

intre timp (adica in timpul in care ficatul e pe foc), curatati un cartof zdravan (hai sa zicem ca pot fi doi, o jumatate de kilogram pe masurate) si-l dati prin razatoare apoi il amestecati cu un ou, o lingura de faina, putina sare si putin piper si o lingurita de patrunjel tocat. Faceti din amestecul acesta niste chiftele turtite pe care le rumeniti fain-frumos pe o parte si pe alta, in putin ulei incins.


Daca langa mancarea asta aveti o felie de paine HapiHap (fie ea si prajita) pe care sa o mai trageti prin sosul de ceapa la urma, grozav de tare o sa va placa. Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post