Sos pentru carne de pui pregatita la gratar

1. Se topeste untul intr-o tigaie, se zdrobeste usturoiul cu latul lamei unui cutit si se caleste putin pt aroma, 2. se scoate usturoiul si se pune c

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr. ciuperci proaspete ( merg si cele din conserva dar nu au atata savoare)
  • 1 liguritza unt
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 liguri smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1 lingura sos soia (se poate inlocui cu 1-2 linguri ulei masline)
  • 1/2 pahar vin alb sec (optional)
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o tigaie, se zdrobeste usturoiul cu latul lamei unui cutit si se caleste putin pt aroma,

2. se scoate usturoiul si se pune ceapa la calit 1/2 de minut,

3. se adauga ciupercile tocate forte marunt si se lasa pana sfaraie ( sa iasa toata umezeala din ciuperci),

4. se adauga vinul si se mai lasa la foc 1-2 min, se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana, sosul de soia si patrunjelul, amestecand continuu.

5. Se sareaza si pipereaza dupa preferintze.

Cu acest sos stropesc frigaruile sau alte preparate de pui la gratar dupa ce au fost scoase intr-un vas mai mare...


Pofta buna!

Reteta Sos pentru carne de pui pregatita la gratar propusa de marcel marcel

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide