Sos de verdeata cu friptura de manzat

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei incins, intorcand-o des,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de manzat
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei incins, intorcand-o des, pana se rumeneste bine. Se scot feliile de carne pe un platou, se sareaza si se pipereaza, dupa gust, pe ambele parti. Sosul obtinut din uleiul in care s-a prajit carnea si un pahar de vin alb se condimenteaza cu usturoi pisat si se coloreaza cu verdeata tocata. Se lasa pe foc mic un sfert de ora, apoi se toarna peste friptura.

Se serveste cu garnitura de legume tinere.

Alte retete culinare:

Lasagna

Musaca de vinete

Zacusca cu ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post