Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora.
Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora. Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, apoi prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incat mingea de preparat (carnea) va deveni un snitzel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic. Este bine sa executati aceasta operatiune in tava mare de aragaz. In acest fel, veti avea suficient spatiu pentru a lucra cu preparatul prin pesmet.
Se aseaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prejesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avand grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cate 2 minute.
Se poate prepara cantitate dubla, si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine a fi scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.
Din 1 kg carne, vor rezulta 12 buc. snitzel cu branza.
Se serveste calde cu pilaf de orez, couc-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post