Se taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare
Se taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare pentru a nu se distruge fibrele. Daca vitelul este tinar, se poate bate carnea cu lama cutitului. Snitelul se prepara in momentul cind trebuie servit la masa. Se pune sare, se trec bucatile prin faina, apoi prin ou batut, prin pesmet amestecat cu putina faina si fara sa se bata cu palma ci numai scuturat, se mai trece inca o data prin ou si imediat se prajeste in grasime foarte incinsa. Dupa 2-3 minute se pune pe foc slab spre a se frige inabusit, pastrindu-si astfel o culoare frumoasa. Se mai intareste putin focul cind se intorc feliile pe cealalta parte si din nou se domoleste. Snitelul se poate prepara si trecindu-l numai o singura data prin ou, dar este mult mai gustos trecut de doua ori. Snitelul trebuie sa aiba culoarea aurie si crusta tare.
Se serveste cu o felie de lamiie peste fiecare bucata, cu garnitura de piure de cartofi, unt si patrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierti intregi si opariti cu unt si verdeata.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios