Pentru snitel rusesc se taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa.
Pentru snitel rusesc se taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa. Daca are pielite sau tendoane, acestea se taie cu varful cutitului, de asemenea se cresteaza carnea si pe margini, pentru ca atunci cand se pune la fript, sa nu se stranga. snitelele astfel pregatite se sareaza si se ung cu ulei. Se dau prin faina si se prajesc in untura sau in ulei mult (grasimea nu se pierde deoarece snitelele nu sug multa grasime, iar dupa ce s-a racit, poate fi scursa intr-o cratita si intrebuintata la alte mancari).
Snitelele prajite se asaza intr-o cratita, unele peste altele. Separat se face un sos de rosii cu un fir de cimbru, sau o foaie de dafin, ori doi, trei catei de usturoi, dupa gust. Sosul se toarna peste snitele, dar numai cu o jumatate de ora inainte de a fi servite, ca sa nu suga prea mult sos, si se dau la cuptor sa se infierbante. Se asaza pe o farfurie si de o parte se pune sfecla fiarta, presarata cu hrean, iar de cealalta parte, fasole verde cu unt.
Snitelul rusesc se serveste cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post