Snitel cu creier

Pentru snitel cu creier carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se spala, se curata de membrana, se tine in apa rece 10 minute.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • creier - 400 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • vin alb - 50 ml
  • cartofi - 1 kg
  • lamaie - 25 g
  • apa - 300 ml
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru fiert creierul:
  • ceapa - 50 g
  • morcovi - 50 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • otet - 10 ml

Mod de preparare

Pentru snitel cu creier carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se spala, se curata de membrana, se tine in apa rece 10 minute. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Lamaia se spala, se taie felii subtiri. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga cantitatea ramasa de apa (250 ml), vin si se fierb cca 10 minute. Morcovii si ceapa se fierb in apa cu sare. Cand legumele sunt fierte, se adauga otet, foi de dafin, creier si se fierb 10 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se taie bucati si se aseaza peste snitele; se adauga piper dupa gust si se fierb 5 minute la cuptor, intr-un vas acoperit.

Snitelul cu creier se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala