Slambuc la ceaun

Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna. Presaram cu sare si boia si diluam c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g untura de porc (mangalita)
  • 200 g slanina afumata
  • 2 cepe rosii
  • 3 kg paste late
  • 80 g boia
  • 3 kg cartofi taiati cubulete
  • sare
  • ardei iute (intreg
  • ca sa-l putem scoate)

Mod de preparare

Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late.

Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna.

Presaram cu sare si boia si diluam cu 2 l de apa.

Adaugam cartofii si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa.

Cand deja fierbe in suc propriu, invartim ceaunul in asa fel incat pastele late sa formeze o galusca mare (sfat: daca amestecul este prea gros sau uscat putem dilua cu putina apa).

Se spune ca daca ceaunul este invartit de 32 de ori atunci slambuc-ul va fi perfect.
Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors