Scaloppine al marsala (fileuri cu vin)

Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50+ 20gr gr. unt
  • faina
  • 6 felii carne de vitel (frageda
  • roz la culoare)
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar vin Marsala (vin dulce licoros)

Mod de preparare

Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie.

Apoi se trece carnea prin faina.

Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt, sunt suficiente 3 minute pe o parte si 3 pe alta pentru ca aceasta carne e foarte frageda.

Dupa ce sunt prajite se pun intr-o farfurie si in uleiul din tigaie se adauga o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de Marsala (e un vin dulce lichioros din familia Porto sau ce engleza Sherry - nu stiu cum se scrie - poate, varianta romineasca asemanatoare ar fi lacrima lui Ovidiu). Se mai adauga 20 gr unt. Eu la faza asta am folosit un truc pentru ca mi se parea prea lichid sosul si am aruncat rapid o lingurita de faina de orez si s-a ingrosat imediat.

Acest sos se toarna peste feliile de carne.
Pofta buna!

Reteta Scaloppine al marsala a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Antricot de vitel in staniol,

Rulouri de carne de vitel,

Rulade de vitel cu busuioc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide