Sarmalute in foi de vita cu carne de vita

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de vita
  • 200 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 100 gr orez
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceapa
  • 30 foi de vita
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 legaturi marar
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana se leaga si se imparte in portii de circa 30 gr. In fiecare foaie de vita se ruleaza cate o portie de compozitie si se introduc apoi capetele in interior. Intr-o tava se asaza sarmalele, se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii si se completeaza cu apa pana se acopera sarmalele. Se introduc apoi in cuptorul incins, pentru o ora. Separat, uleiul se amesteca impreuna cu faina si se subtiaza cu sucul de rosii si putina apa. Se adauga apoi sarea, piperul si restul de marar si se toarna peste sarmale. Se mai tin la cuptor circa 20 de minute.
Sarmalutele se servesc cu smantana.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors