Sarmalute in foi de vita cu carne de vita

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de vita
  • 200 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 100 gr orez
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceapa
  • 30 foi de vita
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 legaturi marar
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana se leaga si se imparte in portii de circa 30 gr. In fiecare foaie de vita se ruleaza cate o portie de compozitie si se introduc apoi capetele in interior. Intr-o tava se asaza sarmalele, se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii si se completeaza cu apa pana se acopera sarmalele. Se introduc apoi in cuptorul incins, pentru o ora. Separat, uleiul se amesteca impreuna cu faina si se subtiaza cu sucul de rosii si putina apa. Se adauga apoi sarea, piperul si restul de marar si se toarna peste sarmale. Se mai tin la cuptor circa 20 de minute.
Sarmalutele se servesc cu smantana.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide