Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne porc grasuta
  • 3 linguri orez
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura piper
  • 2 linguri cimbru
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 foi de varza
  • 2 bete marar
  • 1 ardei usturat uscat
  • Jumeri
  • Sare
  • Bors

Mod de preparare

Pregatim intai foile de sarmale.

Amestecam carnea, orezul, condimentele si ceapa calita amestecata cu bulionul.

Se presara pe fundul tuciului sau oalei de fonta, varza tocata marunt, bete de marar, ardeiul rupt bucatele si jumerile.

Se asaza sarmalele, se numara, se completeaza cu apa si se pun la fiert la foc mic.

Dupa ce scade apa, se completeaza cu bors.

Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Parteneri
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate