Pentru sarmalute in foi de stevie carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. stevia se curata de cotoare, se spala in mai multe ape reci.
Pentru sarmalute in foi de stevie carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. stevia se curata de cotoare, se spala in mai multe ape reci, se opareste cu apa clocotita cu sare si lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge de apa. Borsul se fierbe si se strecoara. telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se opareste, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carne tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de stevie. Sarmalutele se aseaza in cratita de jur imprejur, lasandu-se mijlocul liber. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa rece, telina, sare si se fierb 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb inca 5 minute.
Sarmalutele in foi de stevie se servesc calde, cu smantana.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post