Sarmalute in foi de spanac

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 150 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 75 g
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • orez - 100 g
  • smantana - 100 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • faina - 50 g
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare de lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se scurge de apa, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carnea tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de spanac. Sarmalele se aseaza in cratita, lasandu-se loc liber de jur imprejur. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, telina si sare. Se fierbe 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb 5 minute.

Sarmalutele in foi de spanac se servesc calde, cu smantana deasupra.


Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post