Sarmalute in foi de spanac

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 150 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 75 g
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • orez - 100 g
  • smantana - 100 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • faina - 50 g
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare de lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se scurge de apa, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carnea tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de spanac. Sarmalele se aseaza in cratita, lasandu-se loc liber de jur imprejur. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, telina si sare. Se fierbe 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb 5 minute.

Sarmalutele in foi de spanac se servesc calde, cu smantana deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide