Sarmalute in foi de ceapa si de vita

Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat un pic, apoi se fierbe i

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g carne tocata vita
  • 250g jumarele
  • 1kg cepe mari
  • 50g orez
  • 1 morcov
  • 1 lingura de bulion
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 liguri ulei

Mod de preparare

Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat un pic, apoi se fierbe incet, la foc mic, laolalta cu mocovul. Cand e aproape fiert se ia de pe foc si se amesteca bine cu jumarelele (din care pastrati o lingura) si carnea tocata. Se adauga bulionul, verdeata, sarea si piperul si se amesteca iar.

Se pune pe fundul oalei in care o sa fierbeti sarmalele o lingura de jumarele si o baza (frunze de varza sau de vita), ca sa nu se parleasca sarmalele. Se impacheteaza frumos in frunzele de vita. Cepele mari se taie in 2 si se scot foile mai mari cu un cutit. Se ia o foaie mai mare si se potriveste cu una mai mica, sa intre un pic una intr-alta. Se umple cu varf una din jumatati si se potriveste in cealalta. Se aseaza frumos in oala, iar la sfarsit se acopera cu alte foi.

Foile se vita se umplu si ele si se aseaza la fel, in alta oala. Se dau in clocot pe aragaz si apoi se fierb la cuptor la foc mic 2-3 ore.
Cu smantana!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu urda

Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit...

Prajitura cu urda
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide