Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei in
Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei intr-un vas, pe foc mic. Intre timp, orezul se pune in apa, pe foc sa se umfle. Se amesteca carnea tocata impreuna cu ceapa rumenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri cu apa. Varza se taie in bucati nu prea mari. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara rotund sau oval si se asaza in randuri, in vas, peste un strat de varza taiata subtire. Se asaza cate un strat de varza, felioare de slaninuta afumata si cativa carnaciori intre randurile de sarmalute. Deasupra se asaza un strat de varza tocata marunt. Se pun foi de dafin, boabe de piper, cimbru, se toarna apa cat sa acopere si se las la fiert, pe foc mic, pana da in cateva clocote. Apoi se pun la cuptor, la fiert pentru aproximativ 2-3 ore. Se adauga apoi sucul de rosii si se mai lasa la fiert o ora.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Alte retete:
Chiftele
Friptura de vita la cuptor
Sarmale de post
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios