Sarmale moldovenesti din carne de porc

Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze acre
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 linguri orez
  • 1
  • 5 kg carne
  • 3 cepe mari
  • sare
  • piper pisat si piper boabe
  • 300 gr slanina afumata
  • 3-4 carnaciori
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • ulei sau untura

Mod de preparare

Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei intr-un vas, pe foc mic. Intre timp, orezul se pune in apa, pe foc sa se umfle. Se amesteca carnea tocata impreuna cu ceapa rumenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri cu apa. Varza se taie in bucati nu prea mari. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara rotund sau oval si se asaza in randuri, in vas, peste un strat de varza taiata subtire. Se asaza cate un strat de varza, felioare de slaninuta afumata si cativa carnaciori intre randurile de sarmalute. Deasupra se asaza un strat de varza tocata marunt. Se pun foi de dafin, boabe de piper, cimbru, se toarna apa cat sa acopere si se las la fiert, pe foc mic, pana da in cateva clocote. Apoi se pun la cuptor, la fiert pentru aproximativ 2-3 ore. Se adauga apoi sucul de rosii si se mai lasa la fiert o ora.


Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Sarmale de post

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide