Sarmale in foi de vita cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 150 g
  • carne de vita - 250 g
  • untura - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • orez - 75 g
  • arpacas - 75 g
  • foi de vita - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 500 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se inabusa in untura cu 25 ml apa si se raceste. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare, se scurg. Carnea se spala, se taie bucati, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel verde, arpacas si orez. Aceasta compozitie se imparte in bucati. Fiecare bucata se aseaza pe cate o foaie de vita, se ruleaza, iar capetele se introduc in interior. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in ulei cu 25 ml apa, se adauga morcovii, telina si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, bors si sare. Se fierb cca 15 minute si se paseaza peste sarmalute. Sarmalutele se fierb impreuna cu sosul la foc moderat cca 20-25 minute, cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga marar.

Sarmalele in foi de vita cu arpaca si orez se servesc calde, cu iaurt deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors