Sarmale in foi de varza cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • arpacas - 50 g
  • orez - 50 g
  • untura - 75 g
  • varza alba murata - 2
  • 200 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata; 25 g se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu cca 100 g ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, arpacas si 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati. Fiecare bucata se ruleaza in cate o foaie de varza; capatul rulourilor se introduc in interior. Sarmalele rezultate se aseaza in cratita in care a fost asezat un strat subtire de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele aranjate de jur-imprejurul cratitei. Cimbrul se aseaza peste sarmale. Ceapa (50 g) se inabusa in untura cu 50 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate, piper boabe si se mai fierb 2-3 minute. Sosul obtinut se aseaza peste sarmale, completandu-se cu apa sau zeama de varza necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, se adauga rosii si se mai fierb la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele in foi de varza cu arpaca si orez se servesc calde, cu decor de rosii.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide