Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale in foi de spanac sunt necesarele urmatoarele: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilli, sare, piper, vin alb, zahar.
Se aleg frunze de spanac, mari, frumoase si se pun sa dea un clocot in apa cu sare. Se scurg, se ruleaza si se lasa deoparte sa se raceasca.
Ceapa maruntita se pune la calint in untura sau unt. Se adauga carnea, ficateii taieti cuburi, rosiile curatate de coaja si maruntite, nuca de cocos rasa, nuca prajita si strivita, cimbru, mustar si sare. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se iau frunzele de spanac si se umplu cu compozitia de carne, formand sarmalute.
Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, stingandu-l cu 2 pahare de vin. . Se aseaza sarmalele peste aceasta compozitie.
Se prepara un sos fromat din bulion, pasta de ardei, maghiran, chilli si piper si se toarna peste sarmale. Se pune compozitia la frigider pentru 4-6 ore.
Dupa ce s-a scurs timpul, se pune la cuptor la foc mic cam 2 ore.
Se pot servi indata ce sunt facute.
Alte retete recomandate:
Ciorba de salata
Miel la cuptor
Mancare de urzici
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post