Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape.
Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau cateva rosii taiate felii si curatate de pielite.
Varza acra se lasa in apa rece o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale. Se umplu sarmale, se pun intr-un vas adanc in care s-a asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri si sorici. Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai
gustoase.
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste zece minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cind foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.
Alte retete romanesti:
Tocanita de pui Ciorba radauteana Ciorba de burta
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios