Sarmale cu foi de vita

Pentru sarmalele in foi de vita se oparesc frunzele si se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varza, de preferinta din carne de miel sau de vitel.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g foi de vita
  • o ceasca de smantana sau
  • de iaurt
  • 1 varza mare sau
  • 2 mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 felie paine
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 100 g untura
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • 1 crenguta mica de cimbru
  • 1 ardei gras
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1l bors.

Mod de preparare

Pentru sarmalele in foi de vita se oparesc frunzele si se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varza, de preferinta din carne de miel sau de vitel. Se asaza in cratita, se adauga untura si putina apa si se lasa sa fiarba incet pe masina. Cand sunt aproape gata, se toama 2 — 3 linguri de bors amestecat cu putin bulion de rosii, se potrivesc de sare si se dau o jumatate de ora la cuptor (borsul nu se pune de la inceput, deoarece intareste frunzele de vita care devin neplacute la mancat).


Sarmalele in foi de vita se servesc la masa cu smantana sau cu iaurt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide