Sarmale cu carne de vita in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • varza alba murata - 2
  • 2 kg
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • orez - 75 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • cimbru
  • piper boabe
  • piper macinat si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala (75 g) si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 75 g de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper macinat, orez, 50 ml apa si se imparte in bucati. Sarmalele se ruleaza pe fiecare foaie de varza (avand grija sa rulam capetele spre interior). Se aseaza una peste alta in cratita peste stratul de varza tocata fin, astfel incat mijlocul cratitei sa ramana gol. Mijlocul se umple cu varza tocata fin, cu care se acopera si ultimul strat de sarmale. Deasupra se presara cimbrul. Ceapa tocata marunt (75 g) se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, piper boabe, pasta de tomate si se fierb 3 minute. Acest sos se toarna peste sarmale, dupa care se completeaza cu apa. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, apoi se pun rosiile deasupra si se introduc la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele cu carne de vita in foi de varza se servesc calde.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cornuleţe cu nucă

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în...

Cornuleţe cu nucă
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide