Sarmale cu carne de oaie

Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu cartoful

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie tanara
  • 2 cepe
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 cartof crud
  • 1 felie de paine
  • frunze de stevie sau de vita de vie
  • 1 ceasca de orez

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu cartoful crud dat pe razatoare si cu o ceasca de orez spalat in mai multe ape. Peste amestecul de baza se pune verdeata tocata marunt, miezul de la o felie de paine inmuiat in apa si faramitat bine, o lingura de bulion de rosii si sare. Amestecul se omogenizeaza, se pipereaza dupa gust si se fac din el sarmale in foi de vita sau in foi de stevie. Atat foile de vita cat si cele de stevie se pun in apa fierbinte cateva minute, dupa care se clatesc cu apa rece. Sarmalele se asaza intr-un vas de lut sau emailat si se acopera cu apa calda. Se fierb la foc mic si se scad la cuptor.

Se servesc cu smantana.

Alte retete culinare romanesti:

Zacusca cu ciuperci

Mancare cu dovlecei

Ciorba de burta

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post