Sarmale cu carne de oaie

Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu cartoful

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie tanara
  • 2 cepe
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 cartof crud
  • 1 felie de paine
  • frunze de stevie sau de vita de vie
  • 1 ceasca de orez

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu cartoful crud dat pe razatoare si cu o ceasca de orez spalat in mai multe ape. Peste amestecul de baza se pune verdeata tocata marunt, miezul de la o felie de paine inmuiat in apa si faramitat bine, o lingura de bulion de rosii si sare. Amestecul se omogenizeaza, se pipereaza dupa gust si se fac din el sarmale in foi de vita sau in foi de stevie. Atat foile de vita cat si cele de stevie se pun in apa fierbinte cateva minute, dupa care se clatesc cu apa rece. Sarmalele se asaza intr-un vas de lut sau emailat si se acopera cu apa calda. Se fierb la foc mic si se scad la cuptor.

Se servesc cu smantana.

Alte retete culinare romanesti:

Zacusca cu ciuperci

Mancare cu dovlecei

Ciorba de burta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide