Sarmale campioane

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. C

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg de ficat de pui
  • 1 kg de ceafa sau sunca
  • 2 kg de slanina proaspata
  • 1 kg slanina afumata
  • 4 kg de orez
  • 2 kg de malai oparit
  • 12 cepe
  • 10 ardei dulci
  • 2 ardei iuti
  • 12 capatni de varza
  • frunze de hrean
  • frunze de gulie
  • 2 l zeama de rosii
  • sare
  • piper
  • 20 dg boia
  • 1 telina
  • 3 usturoi

Mod de preparare

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. Compozitia se impachezeaza in frunze de hrean, de varza si de gulii si se fierbe in ceaun de cupru pana se inmoaie. Pe fundul vasului si pe lateral se pun frunzele de la legumele ramase si ciolan afumat dupa care se toana apa peste. Deasupra se pun bucatele de slanina afumata si se stropeste cu zeama de rosii. In timpul fierberii se poate degusta din cand in cand.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Mazare cu ficatei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce