Reteata speciala de sarmale a mamei lui Alex
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru a-l aseza pe fundul oalei de sarmale. 4. Impatureste sarmalutele – cantitatea de carne trebuie sa fie de aproximativ 30gr de compozitie la o sarma. – ar trebui sa iasa cam 55-60 de sarmale mai micute. 5. Pune ulei la baza unei cratite/oale si aseza 3-4 linguri de varza tocata. 6. Adauga putin suc de rosii, cateva boabe de piper, cateva foi de dafin si aseza primul strat de sarmale, printre care intercaleaza o parte din coastele afumate. 7. Peste primul strat de sarmale adaugam din nou bulion, foi de dafin, piper boabe si restul de coaste; pune si apa. 8. Cand ai terminat, acopera cu un strat de foi de varza intregi. 9. Baga oala in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 2 ore – 2 ore si jumatate, in functie de tipul de varza folosit; 10. Testeaza din cand in cand si cand a fiert atat varza cat si carnea, le poti manca alaturi de o portie generoasa de mamaliguta; Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post