aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tiga
aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tigaie se caleste ceapa maruntita. Se adauga carnea taiata cubulete, carnea afumata si carnatul feliat. Se condimenteaza cu piper. Se prajeste la foc mare. Cand carnea e aproape gata se adauga boia si vinul rosu, iar apoi foile de dafin, soricul si piperul boabe. Se amesteca bine, dupa care se adauga varza, cu zeama cu tot. Se mai toarna apa cat sa acopere bine varza si se fierbe la foc mic, acoperit. Se pregateste umplutura: se taie cealalta ceapa marunt si se caleste in untura pusa deoparte. Se toca carnea ramasa si, amestecand continuu, se prajeste putin cu ceapa. Cand incepe sa lase zeama, se presara boia, sare si piper. Se lasa sa se raceasca 30 de minute, iar apoi se amesteca cu orezul si cele 2 oua. Umpleti frunzele cu aceasta umplutura si puneti-le in oala de pe foc, peste varza. Se toarna smantana si apa cat sa acopere bine sarmalele. Se mai fierbe timp de o ora, dupa care se ingroasa cu un amestec de smantana si faina (200 ml smantana, 2 linguri faina). Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider.
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post