Sarmale

Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 500 g frunze de varza acra
  • 1 kg varza acra
  • 100 g orez
  • 100 g untura
  • 80 g slanina afumata
  • 100 g ceapa rosie
  • 2 oua
  • 400 ml smantana
  • faina
  • usturoi
  • boia dulce
  • maghiran
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra. Infasoara umplutura in frunze de varza. Impinge bine partile libere ale frunzei, deoarece acestea vor tine impreuna sarmaua. (Taie fasii resturile de varza si adauga-le la restul de varza acra.) Intr-o cratita mai mare prajeste ceapa rosie tocata marunt in putina untura, ia-o de pe foc si adauga o lingura de boia dulce. (Poti adauga si 1-2 catei de usturoi pisate.) Adauga 2/3 din varza acra, aseaza sarmalele, acopera cu restul de varza tocata, dupa care toarna suficienta apa incat sa acopere varza. (Poti pune in apa si zeama de varza acra.) Adauga sare daca e nevoie, fierbe-le la foc mic (aproximativ 1-2 ore), pana sarmalele devin moi. Scoate sarmalele, si adauga jumatate din smantana in varza, sa se ingroase. (Foloseste putina faina, ca zeama sa nu devina prea groasa.) Pune inapoi sarmalele si fierbe-le din nou.

Alte retete mancare recomandate

Musaca de vinete

Mancare de mazare

Legume la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide