Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra.
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra. Infasoara umplutura in frunze de varza. Impinge bine partile libere ale frunzei, deoarece acestea vor tine impreuna sarmaua. (Taie fasii resturile de varza si adauga-le la restul de varza acra.) Intr-o cratita mai mare prajeste ceapa rosie tocata marunt in putina untura, ia-o de pe foc si adauga o lingura de boia dulce. (Poti adauga si 1-2 catei de usturoi pisate.) Adauga 2/3 din varza acra, aseaza sarmalele, acopera cu restul de varza tocata, dupa care toarna suficienta apa incat sa acopere varza. (Poti pune in apa si zeama de varza acra.) Adauga sare daca e nevoie, fierbe-le la foc mic (aproximativ 1-2 ore), pana sarmalele devin moi. Scoate sarmalele, si adauga jumatate din smantana in varza, sa se ingroase. (Foloseste putina faina, ca zeama sa nu devina prea groasa.) Pune inapoi sarmalele si fierbe-le din nou.
Alte retete mancare recomandate
Musaca de vinete
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post