Saramura de pui la gratar

Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 ardei capia
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 3 catei de usturoi uscat
  • cimbru
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare piper

Mod de preparare

Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe gratar. Se prepara saramura intre timp: se pune 1 l de apa la fiert, cu sare si piper. Dupa ce a fiert apa se adauga cimbru, usturoiul uscat taiat felii, ardeii copti rupti fasiute, usturoiul verde si patrunjelul tocate marunt. Se dau cateva clocote. In zeama fierbinte se pun pulpele fripte, se dau intr-un clocot impreuna si se da deoparte.


Se serveste preparatul cald cu mamaliguta alaturi si cu un pahar de vin alb. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post