Saltimboca Alla Romana

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpa de vitel
  • branza
  • prosciutto
  • frunze proaspete de menta
  • faina
  • unt
  • vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate. Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar daca nu aveti altfel, pentru ca nu mai au asa aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se ruleaza feliile si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea, se lasa cate doua minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul. Se lasa pe foc pana se fragezeste. Se scot feliile de carne si se tin la cald. Intre timp, in vasul in care s-au prajit feliile de carne se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, rezultind un sos pentru carne.


Saltimboca Alla Romana se servesc calde, impreuna cu sosul obtinut. La servire puteti indeparta scobitorile.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri spritate cu portocale

Am pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...

Fursecuri spritate cu portocale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide