Salata de manzat

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g resturi de friptura de manzat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana de lapte
  • ceapa verde
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de faina
  • piper

Mod de preparare

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca de ulei. Maioneza se subtiaza cu lapte Se ingroasa sosul pe foc in bain-marie. Daca nu este destul de gros, se poate ingrosa cu o lingura de faina. Sosul fierbe in bain-marie un sfert de ora, amestecand continuu cu o lingura de lemn, ca sa nu se taie. Se raceste si se toarna peste feliile de friptura. Se adauga ceapa verde tocata marunt si verdeata tocata, se sareaza daca este nevoie, se pipereaza dupa gust si se tine la rece o ora inainte de a o servi.
Alte retete cu salate:

Salata boeuf

Dressing pentru salate

Salata cezar

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post