Salata de manzat

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g resturi de friptura de manzat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana de lapte
  • ceapa verde
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de faina
  • piper

Mod de preparare

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca de ulei. Maioneza se subtiaza cu lapte Se ingroasa sosul pe foc in bain-marie. Daca nu este destul de gros, se poate ingrosa cu o lingura de faina. Sosul fierbe in bain-marie un sfert de ora, amestecand continuu cu o lingura de lemn, ca sa nu se taie. Se raceste si se toarna peste feliile de friptura. Se adauga ceapa verde tocata marunt si verdeata tocata, se sareaza daca este nevoie, se pipereaza dupa gust si se tine la rece o ora inainte de a o servi.
Alte retete cu salate:

Salata boeuf

Dressing pentru salate

Salata cezar

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide