Saculeti cu carne

Pentru a prepara aceasta reteta de saculeti cu carne, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ou, sare, carne de oaie, ceapa, patrunjel, marar, boia dulce, boia iute, iaurt, usturoi, unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 1 ou
  • un varf lingurita sare
  • 240 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de oaie data prin masina de tocat
  • 1 ceapa rasa sau tocata fin
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • o lingura boia dulce
  • Pentru sos
  • 2 pahare iaurt
  • 2-3 catei de urturoi pisati
  • sare
  • 100 g unt
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, de forma unei bile, se acopera si se lasa sa stea putin. In continuare, se imparte aluatul in 4 si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Se taie foile in patrate de circa 4/4 cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se pune in fiecare patrat.

Se strang colturile, formand saculete. Se pune la fiert apa cu sarea si o lingura de ulei. Cand clocoteste se adauga saculetii si se lasa sa fiarba cam 8 minute. Se scot si se aseaza pe un platou. Se incalzeste untul cu boiaua iute si se toarna peste saculeti.


Se servesc cu sos facut din iaurt si usturoi.

Alte retete recomandate:

Miel la cuptor

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala