Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa
Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa rece.
Se spala pieptul de curcan, se sterge bine cu un servet, se taie in cubulete si se marunteste cu mixerul. Morcovii se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Se amesteca bine pieptul de curcan cu cascavalul ras si 2/3 din cubuletele de morcovi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei. Din compozitie se formeaza 12 portii mici, ca si pentru chiftele.
Foile de varza se taie in jumatate. Se umple fiecare jumatate cu o portie de compozitie, se infasoara, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
Se pune supa de legume si vinul la fiert. Cand incep sa clocoteasca, se adauga rulourile de varza si se lasa sa fiarba 15 min. la foc slab. Cu 5 minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga restul de morcovi taiati cubulete.
Rulourile de varza se scot cu spumiera si se tin la cald. Se toarna smantana in amestecul de supa si vin si se lasa sa dea un clocot. Se condimenteaza sosul cu sare si piper.
Se servesc rulourile de varza asezate pe un platou si se acopera cu sos. Se ornamenteaza cu jumatati de rosii si fire de patrunjel verde.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios