Rulouri de pui cu spanac si susan

Rulourile de pui cu spanac si susan este o reteta simpla si eleganta. La baza retetei sta pieptul de pui. Restul ingredientelor folosite pentru acest aperitiv sunt: spanac, susan, pesmet, vin, alb, ou.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 bucati file de piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri susan
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet

Mod de preparare

Rulourile de pui cu spanac pot fi un aperitiv pentru meniul de week-end sau de sarbatoare. Bucatile de pui se pipereaza, se sareaza, iar in mijlocul fiecarei bucati se pune o lingurita de spanac gata fiert si tocat fin. Se ruleaza fileurile si se prind cu cate o scobitoare. Separat, se amesteca semintele de susan cu pesmet. Se iau pe rand rulouri si se dau prin oul batut, iar apoi prin amestecul de susan si pesmet.

Se pun 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie, dupa care se pune vinul alb si se lasa sa se evapore. In uleiul incins se pun rulourile de pui si se lasa sa se prajeasca bine circa 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, se scot scobitorile.


Se servesc alaturi de salata de cruditati, cartofi pai sau cu piure de cartofi.

Alte retete recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Tocanita de pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala