Rulou din carne tocata de porc in suc propriu

Pentru rulou din carne tocata de porc in suc propriu carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Prapurul se tine in apa calduta pentru a se desface.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 350 g
  • ceapa - 100 g
  • oua - 1 bucatata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • morcovi - 75 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • smantana - 100 g
  • faina - 50 g
  • prapor de porc - 150 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • apa - 400 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou din carne tocata de porc in suc propriu carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Prapurul se tine in apa calduta pentru a se desface. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Oul se trece sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Carnea se amesteca cu ceapa, oua, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se imparte in doua, se aseaza peste bucata de prapur si se ruleaza. Ruloul obtinut se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se unge suprafata rulourilor cu untura sau ulei, de jur-imprejur se aseaza felii de morcovi, pastarnac si patrunjel radacina; tava se introduce la cuptor, la temperatura moderata. Ruloul fript se scoate pe platou, se lasa la racit si se portioneaza in 10 bucati (cate doua la portie). Sosul se prepara din 25 g untura sau ulei in care se adauga faina dizolvata in apa rece, smantana si sare.

Ruloul din carne tocata de porc in suc propriu se serveste cald, cu sos deasupra. Se poate servi si cu garnitura din piure de cartofi sau pilaf.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala