Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece.
Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 200 ml apa, vin si se fierbe la cuptor 10 min, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, oua, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia se imparte in 5 bucati, se pune cate o bucata pe fiecare rulou si se ruleaza; capetele se trec prin faina, se introduc in cuptor in tava unsa cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frig pe ambele parti. Se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat din jiul format, se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 25 ml apa; se adauga 500 ml apa si cubul MAGGI. Sosul se toarna peste rulouri si se fierb cca 20 minute.
Ruloul de vitel umplut cu creier si orez se serveste cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post