Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie.
Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie marunt). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Mazarea se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga vin, sare, piper, 200 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit timp de cca 10 minute. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ciuperci, patrunjel verde si ou. Cu aceasta compozitie se umplu rulourile; capetele se trec prin faina si se frig la cuptor pe ambele parti (intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa). in 25 g unt incalzit se adauga 25 g faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, cubul MAGGI, 500 ml apa si se amesteca continuu. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.
Ruloul de vitel umplut cu ciuperci si orez se serveste cald, cu mazare soté, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post