Rulou de vita umplut cu macaroane

Ruloul de vita umplut cu macaroane este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • macaroane - 100 g
  • sunca presata - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • vin alb - 50 ml
  • mustar - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • smantana - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • apa - 250 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ruloul de vita umplut cu macaroane este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb 8-10 minute, se lasa la racit 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se taie bucati de 2-3 cm lungime. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Oul se trece sub jet de apa rece. Morcovii si ceapa se spala si se taie felii. Faina se cerne. Macaroanele se amesteca cu ou, sunca, sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu bucatile de carne, care se ruleaza si se prind cu scobitori. Rulourile obtinute se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa si se inabusa la cuptor 15-20 minute. Separat, in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa ceapa, morcovi, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, cca 200 ml apa, foi de dafin, jumatatea de cub MAGGImustar, sare dupa gust si se fierb cca 10 minute. Sosul rezultat se paseaza peste rulouri, care se fierb 5 minute, adaugand la final smantana si vin.

Ruloul de vita umplut cu macaroane se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala