Ruladele din pulpe de pui

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat. Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 pulpe superioare de pui
  • 250 g de spanac blansat
  • sare
  • piper
  • 1 buc lamaie
  • floare de muscat(eu nu am pus)
  • chili(proaspat sau uscat)
  • 100 g Mozzarela sau Scamorza
  • 150 g felii subtire de Speck/bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g creme fraiche
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat.

Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma de chibrite mai groase...

Rulam carnea si inpachetam cu citeva felii de Speck, (poate sa fie si sunca de Parma). Partea unde se unesc capetele Speckului punem prima data in tigaia incinsa cu putin ulei, aceasta se va lipi bine si nu se mai desface...prajim din toate partile pana primeste o culoare aurie, apoi lasam cu capac vreo 10 minute la foc mic. Din cand in cand turnam putin vin, dar numai atat cat sa se poata combina cu sucul(?) acela din cratita, deci in orice caz nu tot vinul deodata.

Punem ruladele intr-un recipient rezistent la caldura si lasam la 120°C (preincalzit) in jur de 10-15 min in cuptor.

Daca ne-a ramas prea mult ulei in tigaie, putem sa aruncam, dar numai uleiul...daca nu, turnam restul vinului si fierbem pana se dezlipeste tot de pe fundul oalei. Adaugam creme fraiche si amestecam f. bine. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare (atentie la Speck, ca este deja sarat..)piper si zahar.


Se poate servi cu piure de cartofi, defapt cu orice, si cu o salata asortata.

Pofta buna!

Reteta Ruladele din pulpe de pui a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala