Rulada din pulpa de miel cu verdeturi

Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel
  • 250 g carne tocata (vita
  • amestec)
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa uscata
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • rozmarin uscat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar vin rosu

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul. Se amesteca bine carnea tocata cu 1-2 oua (depinde de cantitatea de carne), sare, piper si verdeturile.

Pe suprafata de carne cu usturoi se intinde amestecul de carne cu verdeturi. Se ruleaza carnea si se leaga bine cu o sforicica.

Dupa ce se leaga rulada, se unge bine cu ulei si se presara cu rozmarin uscat, piper si sare. Se unge tava/forma de friptura cu ulei. Se asaza cu grija rulada in tava. Se taie ceapa uscata rondele si se pun rondelele si foile de dafin peste rulada. Se toarna peste friptura 2-3 cani de apa si se da la cuptorul incins. Dureaza cam o ora pina se face bine. Din cind in cind se stropeste friptura cu zeama din tava. Este gata atunci cind s-a rumenit foarte bine si cind lichidul care iese din carne nu contine singe, cind se introduce furculita. La sfirsit, se toarna peste friptura paharul de vin rosu si se mai lasa friptura la cuptor 15 minute.
Se serveste cu garnitura de cartofi pure, natur sau copti, orez fiert, legume fierte asortate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors