Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot.
Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot, se adauga spanacul si se fierbe pana se patrunde bine. Se lasa la racit, se scurge de lichid si se stoarce. Cascavalul se rade. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Mararul se spala si se lasa la scurs, fara sa se taie. Ouale se fierb tari, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie pe lungime. Din 100 g unt (sau margarina) framantat cu 150 g faina, 30 ml apa si 10 ml zeama de lamaie se pregateste foaia de placinta. Pieptul de pui se bate bine, avand grija sa nu se rupa, dupa care se presara sare, piper si cascaval ras. Bucatile de piept se intind pe masa una langa cealalta, suprapunandu-se la capete cu cca 2 cm. Pe lungimea pieptului de pui se aseaza carnaciorul oltenesc, ouale taiate, unul langa altul, mararul si ciupercile intregi. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara subtire, se unge cu ulei, se aseaza intr-o tava cu cca 100 ml apa si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se scoate ata. Se intinde foaia de placinta; pe intreaga suprafata se aseaza spanacul, rulada din piept de pui si se ruleaza. Placinta cu carne se introduce la cuptor, la inceput la foc iute, dupa care se reduce flacara si se lasa pana se rumeneste.
Rulada din piept de pui in foaie de placinta, dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu garnitura de leme, cartofi natur sau salata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post