Rulada din piept de pui in foaie de placinta

Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • piept de pui fara os - 800 g
  • spanac verde/conservat - 1 kg/600 g
  • cascaval - 70 g
  • ciuperci intregi conservate - 200 g
  • carnaciori oltenesti - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • oua - 3 bucati
  • unt/margarina - 100 g
  • faina - 150 g
  • zeama de lamaie - 10 ml
  • ulei - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot, se adauga spanacul si se fierbe pana se patrunde bine. Se lasa la racit, se scurge de lichid si se stoarce. Cascavalul se rade. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Mararul se spala si se lasa la scurs, fara sa se taie. Ouale se fierb tari, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie pe lungime. Din 100 g unt (sau margarina) framantat cu 150 g faina, 30 ml apa si 10 ml zeama de lamaie se pregateste foaia de placinta. Pieptul de pui se bate bine, avand grija sa nu se rupa, dupa care se presara sare, piper si cascaval ras. Bucatile de piept se intind pe masa una langa cealalta, suprapunandu-se la capete cu cca 2 cm. Pe lungimea pieptului de pui se aseaza carnaciorul oltenesc, ouale taiate, unul langa altul, mararul si ciupercile intregi. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara subtire, se unge cu ulei, se aseaza intr-o tava cu cca 100 ml apa si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se scoate ata. Se intinde foaia de placinta; pe intreaga suprafata se aseaza spanacul, rulada din piept de pui si se ruleaza. Placinta cu carne se introduce la cuptor, la inceput la foc iute, dupa care se reduce flacara si se lasa pana se rumeneste.

Rulada din piept de pui in foaie de placinta, dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu garnitura de leme, cartofi natur sau salata.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors