Rulada din piept de curcan

Mincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu us

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6 persoane): o jumatate de piept de curcan taiat orizontal dar nu complet
  • asa incit sa se poate deschide intr-o bucata mai mare (dublu de mare)
  • care se bate ca pentru snitele dar putin mai groasa
  • brinza (mozarella
  • sau alta dupa preferinte)
  • mincare de spanac mai ingrosata (proaspata sau resturi din ziua precedenta)

Mod de preparare

Mincare de spanac

Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu usturoi inmuiate in lapte, se lasa sa fiarba, invartind din cand in cand, se potriveste de sare, piper, marar tocat. Se ia de pe foc si se pun 1-2 linguri de otet balsamic. Se poate servi cu chiftele, cu carne (gatita in orice fel dar fara sos), cu oua fierte sau facute ochiuri, iar in zilele urmatoare se poate pune in "Rulada de curcan".

Rulada

Carnea se bate intre 2 foi de plastic pina are grosimea dorita, apoi se sareaza, se pipereaza. Se acopera cu feliile de brinza apoi se pune peste feliile de brinza spanacul, dar nu se intinde chiar pina la margini, ca sa se poata inchide rulada cu scobitori la toate capetele. Se aseaza intr-o tava cu putina apa si citeva cubulete de unt sau margarina, se acopera cu foile de aluminiu si se coace pina este gata (este gata atunci cind impunsa cu o scobitoare, lichidele care curg sunt netulbure (clear liquids) aproximativ 35 - 40 minute. Se ia aluminiul de pe ea, se mareste temperatura ca sa se bronzeze rapid fara sa se usuce si se scoate. Se lasa sa se odihneasca citeva minute ca sa se poata taia fara sa se imprastie.
Se taie felii si se aseaza pe un platou in jurul unei movilite de cartofi piure, sau cartofi natur.

Pofta buna !

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala