Rulada din carne de porc

Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de porc (o bucata mai mare care iti permite sa o desfaci in 2 fasii)
  • 2 borcane de 400g cu ciuperci taiate
  • 2 cepe
  • o capatzana de usturoi
  • 1 ardei gras
  • tarhon uscat maruntit
  • marar uscat
  • 100g ulei de masline

Mod de preparare

Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri si le bagi in carne (o intepi cu cutitul ca sa faci loc pentru usturoi).

Se taie ceapa rondele, ardeiul maruntel si le presori pe carne impreuna cu ciupercile. Se infasoara carnea o data si o legi bine cu ata. eu am folosit niste scobitori in prealabil cu care am intzepenit carnea ca sa o pot lega acatarea.

ungi bine tava cu uleiul de masline. presori tarhon si marar uscat pe carne sh arunci ruladele in tava impreuna cu 2 pahare cu apa. daca ti-au ramas ciuperci, ceapa si bucatele de carne le arunci toate in tava ca-i pacat sa le arunci si au gust bun cand se termina treaba. Bagi un foc aprig la cuptor si cand ti se aburesc ochelarii introduci tava in cuptor. Din 10 in 10 minute o scoti la iveala si arunci pe rulada cu o lingura zeama din tava, ca sa nu se usuce. Cam dupa o ora jumate - doua e cam gata. Poti sa o si intepi putin sa te asiguri ca e patrunsa (fasiile nu trebe sa fie foarte groase, 2-3 cm )
Cu cartofi taranesti, sa topesti o ceapa cu bucatele de bacon sau kaizer si un catel de usturoi, fierbi o juma de kg de cartofi, ii tai cubulete, ii arunci in oala la fiert si dupa ce sunt aproape fierti ii transferi in ceaunul cu ceapa si slaninuta. Lasi la foc tare vreo 10 minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

Daca luam o pauza ne relazam, dar nu oricum ci cu un mega sandvis dulce care poate fi...."Pachetelul vesel"

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide